Store forandringer

16.6.19Hvad gør du når du mærker forandring nærme sig? Flygter du fra den i frygt eller omfavner du den og glæder dig over at et nyt og bedre kapitel er under opbygning?

I mange år gjorde jeg det første. Jeg var bange for alt der var nyt og greb aldrig de muligheder der lå i forandringen. Jeg flygtede ved at bedøve mine følelser og tanker i tv-serier og alt det usunde mad man kan forestille sig. Det bærer min krop i sær præg af i form af fødevareintolerancer og +17 kg på 2,5 år.

Vægten har jeg det egentlig okay med nu, men det har taget mig rigtig lang tid at vænne mig til - det må være et emne for et andet indlæg.


Denne skal nemlig handle om mit forestående navneskift.

Min holdning til navneskifte har altid været sådan lidt "Blah".. Du ved, jeg syntes lidt det var noget pjat, for så stor betydning kan navnet vel ikke have og vel heller ikke de udregninger man får ved at lege lidt med bogstaver og tal. Jeg kender flere der har skiftet navn, og har aldrig været dømmende overfor folk der har haft lyst til det, men bare ikke helt forstået idéen.


Min holding ændrede sig næsten fra den ene dag til den anden. Som om energierne omkring mig ændredes og jeg ikke længere resonerede med mit nuværende navn. Det føltes simpelthen ikke rigtigt længere.

Jeg har altid godt kunne lide navnet Camilla og kan det stadig, så det er ikke bare fordi jeg ikke kan lide mit navn.


Jeg har gået med følelsen længe på grund af frygten for hvad andre tænker og hvad min familie ville sige osv.

Nu er jeg heldigvis nået til et punkt hvor jeg ikke længere behøver behage andre på bekostning af min egen lykke og derfor tog jeg beslutningen om at nu skulle det være.


Nu var jeg klar.


Jeg valgte at gå til , efter min mening, landets bedste numerolog, selvom jeg frygtede resultatet en smule. Hun giver nemlig ikke altid en række navne man kan vælge i mellem. Man kan risikere at der, ud fra hendes beregninger, kun er ét rigtigt navn. Men jeg tog springet og er enormt glad for det.


Efter at have bestilt mit nye navn, ventede jeg en måned og var ved at sprænges af utålmodighed. (måske næremere forventningens glæde). Jeg tjekkede mail konstant, for at se om der var tikket noget ind.


Det helt fantastiske er, hvor tydeligt det er for mig nu, at det her navneskifte og færdiggørelse af min uddannelse, eller rettere, indsigten i hvad jeg i virkeligheden skulle lære af den her uddannelse, er skillelinjen mellem mit gamle liv som studerende med behov for andres anerkendelse og frygt for at fejle og mit nye liv i frihed for alt det og langt mere i kontakt med mig selv.


Jeg er vild med den indsigt og kan næsten ikke vente med at tage mit nye navn i brug.


Men nu får I altså lov at høre det før alle andre.


Mit nye navn er Nava Elia Ellasofie Hjorth.