Finde eller opfinde sig selv?

28.6.2019Er det overhovedet et valg du behøver at tage?

Jeg er flere gange den seneste tid stødt på opslag på de sociale medier hvor folk har skrevet "Det handler ikke om at finde sig selv, men om at skabe den person man gerne vil være".


Og for at sige det direkte; Jeg kunne ikke være mere uenig!


Når du finder dig selv, healer du alt hvad der forhindrer dig i at vokse, alt hvad der begrænser dig og holder dig lukke inde i et indre fængsel. Du kommer til at leve et liv i kærlighed, balance og frihed.

Når du finder dig selv, finder du også dit sjælsformål, dit kald her i livet. Du indeholder allerede et uvurderligt og nærmest ubegrænset potentiale til at vokse og få succes, når du følger dit sjælsformål.


Når du opfinder dig selv, sætter du dig et mål for hvem du vil være og hvad du vil opnå. Du undertrykker dele af dig selv for at være noget du ikke er. Du begrænser din udvikling og gør ikke brug af dit fulde potentiale. Du tager en maske på som låser dig endnu mere fast i dit indre fængsel for du kan ikke give plads til dine følelser og arbejde med dit indre uden at finde dig selv og når du finder dig selv, vil det image du har valgt at skabe krakelere.


I min optik er valgmulighederne altså


1. Et liv i frihed, uden begrænsende overbevisninger, uden frygt for at vise sit autentiske indre, uden frygt for at fejle og fyldt med kærlighed, glæde, nydelse og succes.


2. Et liv fanget bag en maske, måske helt ude af stand til at mærke sig selv, i frygt for at facaden krakelerer. Et liv med mindreværd og selvhad, fordi du netop har valgt at dit autentiske jeg ikke er godt nok.


Er det overhovedet et valg der er værd at bruge tid på at tænke over? Det er det ikke for mig.


Derfor er jeg kommet fra et liv med uendeligt meget frygt, mindreværd, selvhad, begrænsende overbevisninger, ingen tro på mig selv, ingen ægte glæde eller nydelse, ingen energi til at håndtere herdagens gøremål eller små udfordringer der kunne dukke op. Jeg lod mig så nemt vælte omkuld og kunne tilbringe måneder i sengen uden at se andre mennesker.

I dag ser mit liv helt anderledes ud. Det er fyldt med lykke, som kommer dybt inde fra min kerne. Jeg er fuldstændig fri til at gøre som jeg har lyst, har ingen frygt for at vise mit sande jeg og har derfor smidt masken fuldstændigt. Jeg er på vej mod at udleve mit fulde potentiale og har fundet mit sjælskald som er det der gør mig allermest lykkelig.


Hvad er mit sjælskald, tænker du måske?

Det er netop at hjælpe andre med at gå den samme vej som jeg selv har været på. Det er at vejlede og støtte andre som vil gå den samme vej, så de ikke står helt alene i det, som jeg selv gjorde. Udviklingen er lang og sej hvis man oplever at være alene i det, men har man en at støtte sig op ad, som forstår præcist hvor man er og hvad man kæmper med, bliver vejen langt nemmere at gå.